Ce este bariera de vapori? Ce rol are aceasta?


Tot mai mulţi clienţi ne întreabă dacă trebuie montată bariera de vapori şi ce rol are aceasta. Dacă vorbim de mansardele locuibile sau încălzite, unde cel mai probabil avem şi o izolaţie termică, atunci da, este necesară montarea unei folii barieră de vapori.


Bariera de vapori are rolul de a împiedica vaporii să migreze spre exterior şi întâlnind o suprafaţă mai rece să formeze condens. 


Bariera de vapori se montează la interior. În cazul în care nu se foloseşte o barieră de vapori sau aceasta nu este montată corect, va duce la deteriorarea rapida a structurii acoperişului. Este foarte important ca aceasta să fie foarte bine montată, să fie foarte etanşă. O casă etanşă este foarte bine izolată - practic prin lipsa etanşeităţii se pierde destul de multă căldură. 


În cazul în care termoizolaţia este realizată cu vată minerală bazaltică, este important ca aceasta să rămână uscată. Dacă apa din condens pătrunde în vata bazaltică, aceasta îşi va pierde proprietăţile termice, va prinde un miros neplăcut şi se va deterioara afectând la rândul ei structura care o protejează.


Este foarte important să alegem o folie barieră de vapori de calitate şi aceasta să fie montată corect. Acoperişul este o structură complexă şi trebuie tratată ca atare.


Gânduri bune :) 


Bariere de vapori - https://megaizolatii.ro/izolatii-acoperisuri-mansarde-plafoane/folii-benzi